A KSH Könyvtár weblapja a felhasználói élmény optimalizálása érdekében sütiket használ. További információért kérjük, kattintson ide. A könyvtár adatvédelmi szabályzatának megtekintéséhez kérjük, kattintson ide.

KSH

KÖNYVTÁR

Beszélgetőklub:
Kérdések ereje

2022. január 19-én (szerdán) 17:00 órától ismét folytatódik a beszélgetőklub a Thirring Lajos teremben, melynek témája: Kérdések ereje. Előadó: Kolozsvári Marianna.

Részletek...

Beszélgetőklub:
Kérdések ereje

2022. január 19-én (szerdán) 17:00 órától ismét folytatódik a beszélgetőklub a Thirring Lajos teremben, melynek témája: Kérdések ereje. Előadó: Kolozsvári Marianna.

Részletek...

Családi társasjátékklub
a KSH Könyvtárban

A homoludens.hu Egyesület és a KSH Könyvtár közös családi társasjátékklubja hétfőnként 16 és 19 óra között, kicsiknek és nagyoknak.

Részletek...

Czigler Győző-kiállítás

November 18-án (csütörtök) 17 órakor nyitottuk meg a Magyar Építészeti Múzeum és Műemlékvédelmi Dokumentációs Központtal (MÉM MDK) és Budapest Főváros Levéltárával (BFL) közösen rendezett Czigler Győző-kiállítást, amelynek elemei 2022. január 31-éig megtekinthetők a könyvtár folyosóján és a Dányi Dezső terem előtti közösségi térben.

Részletek...

A könyvtárban elérhető új adatbázisok és próbahozzáférések

Örömmel tájékoztatjuk olvasóinkat, hogy könyvtárunk részére ismét megnyitották a hozzáférést az Arcanum Digitális Tudománytár anyagaihoz, helyi eléréssel. Az adatbázisban tudományos és szakfolyóiratok, heti- és napilapok, valamint lexikonok és tematikus könyvgyűjtemények érhetők el.

Intézményünk számára több adatbázis távoli elérése is biztosított.

Könyvtárunk a JSTOR Public Library Collection I. gyűjteményét fizeti elő, amelyben elsősorban teljes szövegű társadalomtudományi, de számos más tudományágat lefedő folyóiratcikk, valamint lektorált open access szerzők e-könyvei is elérhetők.

Gale Reference Complete adatbázishoz év végéig van hozzáférésünk, mely a világon jelenleg elérhető legnagyobb elsődleges és másodlagos forrásokat tartalmazó könyvtári adatbázis. Sok ezer periodika, e-könyv található benne. Bővebb információ: Külföldi adatbázisok menüpont alatt.

A Typotex Kiadó online gyűjteményében több mint 500 könyv és jegyzet áll rendelkezésünkre. A kötetek elsősorban felsőfokú tankönyvek, szakkönyvek, jegyzetek, amelyek a természettudományok és a társadalomtudományok területét ölelik fel.

Intézményünk távoli elérést biztosít regisztrációhoz kötötten a MeRSZ és a szotar.net adatbázisokhoz.
Az egyéni fiók létrehozását személyesen, könyvtárunkban tehetik meg. Ezután bármikor otthonról is elérik mindkettőt.
A MeRSZ (Magyar Elektronikus Referenciamű Szolgáltatás) adatbázis online könyvtára több mint 600 magyar nyelvű tudományos alapmű, összefoglaló kézikönyv és felsőoktatási tankönyv teljes tartalmához biztosít online hozzáférést.
A szotar.net csomaghoz hasonlóképp lehet hozzáférni, mely az Akadémiai Kiadó egy- és kétnyelvű szótárait, valamint középfokú nyelvvizsgára felkészítő tesztjeit tartalmazza.

Az adatbázisokkal kapcsolatban, kérjük, forduljanak kolléganőnkhöz, Révhegyi Gabriellához az alábbi elérhetőségek valamelyikén: tel.: 06-1/345-6592, e-mail: Revhegyi.Gabriella@kshkonyvtar.hu.

Új könyveinkből

Az olvasótermekbe újonnan beválogatott könyvek listája ezen a linken található.

Könyvajánlóink a könyvtár hivatalos blogján találhatók.

Az oldal látogatói:

KSH Könyvtár
1024 Budapest, Keleti Károly utca 5.

Titkárság
Telefon: +36 (1) 345-6105
E-mail:

Adatvédelmi szabályzat

Nyitvatartás

Hétfő–csütörtök:
Péntek:
Szombat–vasárnap:

8:00–19:00
8:00–16:00
zárva

Tájékoztatás
Telefon: +36 (1) 345-6036
E-mail:

Kölcsönzés
Telefon: +36 (1) 345-6339
E-mail:

Copyright © 2013–2020 Központi Statisztikai Hivatal Könyvtár