Központi Statisztikai Hivatal

Könyvtár

Az Ezredvég irodalmi folyóirat estje

A KSH Könyvtár szeretettel meghívja Önt az Ezredvég irodalmi folyóirat estjére
2014 október 15-én (szerdán) 17 órára


Minden érdeklődőt szeretettel
várunk, a belépés ingyenes!


Helyszín:
KSH Könyvtár, Bibó István-terem
Budapest II. ker., Keleti Károly u. 5.


Részletek >>>>>

A közösségi szolgálat keretében középiskolás diákok vállalkoznak arra, hogy könyvtárunk gyerekrészlegén a tájékoztatóban felsorolt napokon 4-10 éves gyerekeknek mesét olvassanak és játszanak velük, miközben a szülők nyugodtan tudnak a könyvespolcokon böngészni, vagy a fotelekben olvasni.Részletek >>>>>

Országos Könyvtári Napok


Az Informatikai és Könyvtári Szövetség, a Katona József Könyvtár és a KSH Könyvtár felhívást tesz közzé az október 13-án kezdődő Országos Könyvtári Napok alkalmából.


Részletek >>>>>

Új könyvek a
Kongresszusi Könyvtárból

A KSH Könyvtár a Kongresszusi Könyvtárral ápolt kapcsolatai révén 288 új könyvvel gyarapodott.

A kötetek között friss nemzetközi szakirodalmi és szépirodalmi kötetek, valamint albumok egyaránt megtalálhatók. A témák között kiemelten szerepel a nemzetközi vándorlás és a matematikai modellezés szakirodalma.

A részletes címlista a mellékelt fájlban olvasható.

Új könyveinkből

Az olvasótermekbe újonnan beválogatott könyvek listája ezen a linken található.

Alan Bradley: De mi került a pitébe? (Maxim, 2013)

Bélyegek, mérgek, rejtély és kémia keveredik ebben a sodró lendületű, Agatha Christie-szerű krimiben, amelynek nyomozója egy fiatal lány, Flavia de Luce. A könyv szerzője akkor látott neki a fiataloknak és felnőtteknek egyaránt szóló krimik írásának, amikor már visszavonult több évtizedes munkájából. Új hivatását pedig hatalmas siker követte. Flavia de Luce első kalandja a lehető legtöbb díjat elnyerte, de ami fontosabb: olvasóinak szívét is. Raktári jelzete: 620939.

Stephen King: A harcos (A Setét Torony-sorozat, 1.) (Európa, 2013)

Újra kiadják Stephen King eredetileg hét-, ám mostanra nyolckötetesre bővült sorozatát. Az egyes részeket maga a szerző írta át, hogy a végkifejlettel összhangban egységes hatása legyen a történeteknek. Gileádi Roland Deschain történetének első kötetében megismerjük a megfáradt pisztolyhőst, amint egy feketébe öltözött embert üldöz a sivatagon keresztül, majd visszaemlékezések és víziók váltakozásában bontakozik ki ennek az elmozdult világnak a sorsa. Rövid, ütős indulókötete egy zsánereken átívelő hőstörténetnek, amelyben a fantasy, a western, a sci-fi és nagyszerűen megírt karakterek találkoznak egy disszonáns világban. A Torony felé vezető hosszú és drámai út kissé magányos, melankolikus kezdete ez, amely a későbbi kötetekben már igazán dinamikus kalandozásba csap át. Raktári jelzete: 621603.

Gareth Roberts: Shada (Gabo, 2013)

Él Cambridge-ben egy időlord, aki már több száz éves. A város egyik egyetemén múlatja nyugdíjas éveit, ahol senkinek sem tűnik fel természetellenesen hosszú élete. Nem úgy, mint amikor birtokába jut a Gallifrey imádásra méltó Ősi törvénye című kötet, amelyet a gonosz Skagra is meg akar szerezni magának. Az a Skagra, aki ötéves korában eldöntötte, hogy Isten nem létezik, tehát akadt egy betöltetlen állás. Különleges világot ismerhet meg ebben a könyvben az olvasó, a Ki vagy, Doki? (Doctor Who) című brit tévésorozat világát, tele kalandokkal, időlordokkal és persze humorral. A regény Douglas Adams soha filmre nem vitt, 1979-es forgatókönyve alapján készült, és a Negyedik Doktor egy kalandját meséli el. Raktári jelzete: 621574.

KSH Könyvtár
1024 Budapest, Keleti Károly utca 5.

Titkárság
Telefon: +36 (1) 345-6105
Fax: +36 (1) 345-6112
E-mail: Az e-mail cím megtekintéséhez engedélyezni kell a Javascript használatát!

Nyitva tartás

Hétfő–csütörtök:
Péntek:
Szombat–vasárnap:

8:00–19:00
8:00–16:00
zárva

Tájékoztatás
Telefon: +36 (1) 345-6036
E-mail: Az e-mail cím megtekintéséhez engedélyezni kell a Javascript használatát!

Kölcsönzés
Telefon: +36 (1) 345-6339
E-mail: Az e-mail cím megtekintéséhez engedélyezni kell a Javascript használatát!

Copyright © 2013 Központi Statisztikai Hivatal Könyvtár