Központi Statisztikai Hivatal

Könyvtár

Népszámlálási digitális adattár (Néda)

2014. március 5-étől a KSH Könyvtár és az Arcanum Adatbázis Kft. együttműködésének, valamint a Nemzeti Kulturális Alap támogatásának köszönhetően „élesben” üzemel a Népszámlálási digitális adattár (Néda).

Az adatbázis a XVIII. és a XX. század vége között megtartott magyarországi népszámlálások és mikrocenzusok összesen 362 kötetét közli több mint 128 ezer oldalon.

Az adatbázis tesztelhető a http://konyvtar.ksh.hu/neda oldalon.

Meghívó a Könyvtári esték
következő rendezvényére


Kérjük, támogassa Ön is
személyi jövedelemadója 1%-ával
könyvtárunkat!

Adószámunk: 15302717-2-41

Köszönjük!

Könyvtári esték – Sakk végjátékok

Sakk a Központi Statisztikai Hivatalban

A 2014. április 3-án megtartott előadás
fényképei megtekinthetők a képgalériában

Rendhagyó nyitvatartási napok áprilisban

Április 18. (péntek): a könyvtár 8-tól 14 óráig tart nyitva.

Új könyveinkből

Az olvasótermekbe újonnan beválogatott könyvek listája ezen a linken található.

Alan Bradley: De mi került a pitébe? (Maxim, 2013)

Bélyegek, mérgek, rejtély és kémia keveredik ebben a sodró lendületű, Agatha Christie-szerű krimiben, amelynek nyomozója egy fiatal lány, Flavia de Luce. A könyv szerzője akkor látott neki a fiataloknak és felnőtteknek egyaránt szóló krimik írásának, amikor már visszavonult több évtizedes munkájából. Új hivatását pedig hatalmas siker követte. Flavia de Luce első kalandja a lehető legtöbb díjat elnyerte, de ami fontosabb: olvasóinak szívét is. Raktári jelzete: 620939.

Stephen King: A harcos (A Setét Torony-sorozat, 1.) (Európa, 2013)

Újra kiadják Stephen King eredetileg hét-, ám mostanra nyolckötetesre bővült sorozatát. Az egyes részeket maga a szerző írta át, hogy a végkifejlettel összhangban egységes hatása legyen a történeteknek. Gileádi Roland Deschain történetének első kötetében megismerjük a megfáradt pisztolyhőst, amint egy feketébe öltözött embert üldöz a sivatagon keresztül, majd visszaemlékezések és víziók váltakozásában bontakozik ki ennek az elmozdult világnak a sorsa. Rövid, ütős indulókötete egy zsánereken átívelő hőstörténetnek, amelyben a fantasy, a western, a sci-fi és nagyszerűen megírt karakterek találkoznak egy disszonáns világban. A Torony felé vezető hosszú és drámai út kissé magányos, melankolikus kezdete ez, amely a későbbi kötetekben már igazán dinamikus kalandozásba csap át. Raktári jelzete: 621603.

Gareth Roberts: Shada (Gabo, 2013)

Él Cambridge-ben egy időlord, aki már több száz éves. A város egyik egyetemén múlatja nyugdíjas éveit, ahol senkinek sem tűnik fel természetellenesen hosszú élete. Nem úgy, mint amikor birtokába jut a Gallifrey imádásra méltó Ősi törvénye című kötet, amelyet a gonosz Skagra is meg akar szerezni magának. Az a Skagra, aki ötéves korában eldöntötte, hogy Isten nem létezik, tehát akadt egy betöltetlen állás. Különleges világot ismerhet meg ebben a könyvben az olvasó, a Ki vagy, Doki? (Doctor Who) című brit tévésorozat világát, tele kalandokkal, időlordokkal és persze humorral. A regény Douglas Adams soha filmre nem vitt, 1979-es forgatókönyve alapján készült, és a Negyedik Doktor egy kalandját meséli el. Raktári jelzete: 621574.

KSH Könyvtár
1024 Budapest, Keleti Károly utca 5.

Titkárság
Telefon: +36 (1) 345-6105
Fax: +36 (1) 345-6112
E-mail: Az e-mail cím megtekintéséhez engedélyezni kell a Javascript használatát!

Nyitva tartás

Hétfő–csütörtök:
Péntek:
Szombat–vasárnap:

8:00–19:00
8:00–16:00
zárva

Tájékoztatás
Telefon: +36 (1) 345-6036
E-mail: Az e-mail cím megtekintéséhez engedélyezni kell a Javascript használatát!

Kölcsönzés
Telefon: +36 (1) 345-6339, +36 (1) 345-6757
E-mail: Az e-mail cím megtekintéséhez engedélyezni kell a Javascript használatát!

Google+

Copyright © 2013 Központi Statisztikai Hivatal Könyvtár