KSH

KÖNYVTÁR

Belépőkártya a KSH Könyvtárba


Július 13-ától minden beiratkozott olvasónknak lehetősége van saját belépőkártyát vásárolni, amelynek használatával kiváltható a portán történő beléptetés és az ezzel járó várakozás. A kártyát a megrendelést követő öt munkanapon belül állítjuk ki; ennek egyszeri, 1200 forintos árát a megrendeléskor kérjük kifizetni a beiratkozáson.
Részletek>>>

Próbahozzáférés külföldi adatbázisokhoz

Könyvtárunk próbahozzáférést kapott a Johns Hopkins University Press által üzemeltetett Project MUSE (társadalomtudományi részadatbázisához) Regisztrált olvasóink hatvan külföldi közgazdaság-tudományi, szociológiai, demográfiai, logisztikai és politikatudományi folyóirat tartalmát tekinthetik meg szeptember 17-éig a könyvtár számítógépein. JSTOR Life Sciences részadatbázisában több száz élettudományi folyóirat, köztük közegészségügyi és epidemiológiai lapok teljes szövegű tartalma hozzáférhető szeptember 1-jéig.

Utam Perzsiától Iránig

Megjelent Bánszegi Katalin Koffermesék című
sorozatának második kötete! A szerző ezúttal
Irán tájaival, városaival, történelmével és
kultúrájával ismerteti meg olvasóit. A kötet
tartalomjegyzéke, előszava és egy mintafejezete
megtekinthető ezen a linken.

Szeretettel várjuk minden játszani szerető vendégünket a homoludens.hu Egyesület és a KSH Könyvtár közös társasjátékklubjába hétfőnként 16 és 19 óra között.

A családi társasjátékklub időpontjai:
(Részletek)


2015. szeptember 7,14,21,28. (minden hétfő) 16–19 óráig

Születésnapi csomagok rendelése

Kedves Megrendelőink!

Felhívjuk szíves figyelmüket, hogy a születésnapi csomagok megrendelése a könyvtár zárvatartási ideje alatt szünetel. Legközelebb augusztus 31-én (hétfőn) fogadjuk megrendeléseiket.

KSH Könyvtár

A KSH Könyvtár nyári nyitva tartása


Könyvtárunk augusztus utolsó két hetében, 17. és 28. között zárva tart. Augusztus 31-étől (hétfőtől) a szokásos nyitvatartási rend szerint várjuk olvasóinkat.

A könyvtárközi kölcsönzés mindvégig zavartalanul üzemel.

Új könyveinkből

Az olvasótermekbe újonnan beválogatott könyvek listája ezen a linken található.

Philip Waechter: Én

Az egy mondatból álló mesekönyv egy életvidám medve mindennapjaiba vezeti az olvasót. Azonban hiába lehet ez a medve jószívű, ügyes, okos, jó humorú és kiváló önismerettel rendelkező állat, még az ő számára is akadnak olykor nehezebb napok. És olyankor csak egy megoldás van: egy másik medve segítsége. A gyönyörűen illusztrált mesekönyv nemcsak a gyermekek, hanem a felnőttek szívéhez is könnyen megtalálja az utat.
Raktári jelzete: 628025

Nagy Ádám, Bodor Tamás, Domokos Tamás, Schád László: Ifjúságügy (Enigma 2001 Kiadó, 2014)

Az ifjúságügy nehezen behatárolható tudományterület, most azonban egy tartalmas, részletgazdag kötet jelenik meg, benne tanulmányokkal, viszont tankönyvként strukturálva. Az alapozás magában foglalja a európai országok ifjúságdefinícióit, majd a kötet tárgyalja a szocializáció, az ifjúságsegítés, az ifjúsági munka, a jövőtervezés, az önkéntesség, a közösségfejlesztés témaköreit, eddig példátlan részletességgel.
Raktári jelzete: 793242

Haraszthy László (szerk.): Natura 2000 fajok és élőhelyek Magyarországon (Pro Vértes Közalapítvány, 2014)

Nem egy kicsi könyvről van szó – ez a mintegy ezer oldalas, nagy alakú, színesen illusztrált kiadvány is szemlélteti, hogy Magyarország élővilága mennyire változatos és sokrétű. Az Európai Unióhoz való csatlakozás feltétele volt, hogy a madárvédelmi és élőhelyvédelmi irányelvek bekerüljenek a magyar jogrendbe: a kötet ezen irányelvek alapján kiemelten foglalkozik a védett és megőrzendő fajokkal és területekkel.
Raktári jelzete: 848531

KSH Könyvtár
1024 Budapest, Keleti Károly utca 5.

Titkárság
Telefon: +36 (1) 345-6105
Fax: +36 (1) 345-6112
E-mail: Az e-mail cím megtekintéséhez engedélyezni kell a Javascript használatát!

Nyitva tartás

Hétfő–csütörtök:
Péntek:
Szombat–vasárnap:

8:00–19:00
8:00–16:00
zárva

Tájékoztatás
Telefon: +36 (1) 345-6036
E-mail: Az e-mail cím megtekintéséhez engedélyezni kell a Javascript használatát!

Kölcsönzés
Telefon: +36 (1) 345-6339
E-mail: Az e-mail cím megtekintéséhez engedélyezni kell a Javascript használatát!

Copyright © 2013–2015 Központi Statisztikai Hivatal Könyvtár